Witam
Od jakiegoś czasu mam dziwny problem...
Otóż cały czas korzystam z przeglądarki chrome.
W niektórych filmikach na youtube nie ma dźwięku, a w niektórych po prostu jest jak gdyby nigdy nic... :roll:
W tych filmikach w których nie ma dźwięku na chromie jak oglądam na firefox czy operze dźwięk normalnie jest...
Nie jestem jakaś ciemna masa w komputerach i "wszystkich" możliwych ustawień próbowałem...
Wszystkie wtyczki przeinstalowałem od nowa, nawet samą przeglądarkę, ale znowu to samo.
W karcie dźwiękowej też zmieniałem dużo opcji (możliwość korzystania przez wiele urządzeń itp.)
Pytanie jakie mi się nasuwa, to czy kodeki w komputerze mogą mieć na to jakiś wpływ?
Bo to samo przejawia się z filmami z dysku.
Jedne muszę oglądać przez WMP a inne przez Winampa.
Czy ktoś zna jakiś dobry "codecs service packs" ( czy jak to się tam zwie) ?
Z chęcią postawiłbym od nowa windowsa, ale mam zrobioną jedną partycję... i wszystko ląduje na dysku C (tak, wiem, że to źle) a mam sporo ważnych plików.
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
dominik9420, co do filmów to ściągnij sobie AllPlayera (im nowszy tym lepszy), od wersji 5.X odtwarza również filmy w formacie rmvb jeśli chodzi o stawianie windy i pliki to ile ich masz? Może wystarczyłoby pożyczyć od kogoś jakiś stary dysk, przerzucić dane i wtedy stawiasz system
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Jakiś czas temu przestałem korzystać z google chrome, ta przeglądarka wg mojej opinii po prostu się zepsuła.
Kiedyś wszystko fajnie płynnie śmigało, teraz w kółko się zawiesza, nie odtwarza filmów, buforuje - w kółko coś.
Przeszedłem na operę i na razie jest git.
Przestałem też korzystać z chrome na telefonie z androidem bo mnie wkur :klnie: ia
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Czy ktoś zna jakiś dobry "codecs service packs" ( czy jak to się tam zwie) ?
Najlepiej zamiast zarzucać system kodekami, ściągnij VLC portable i spokój - wszystko (no, 99% multimediów) z tym śmiga aż miło.
Ew., jeśli koniecznie chcesz kodeki instalować, to http://www.free-codecs.com/ i ffdshow, ac3filter + ew. uzupełnienie o jakiś nietypowy, którego wspomniane nie obsłużą.
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
W chromie masz wtyczki(rozszerzenia) które mogą być przyczyną - tym bardziej, że na firefoxie i operze Ci działa. Sprawdź je czy czegoś nie trzeba wyłączyć.
Spróbuj jako pierwsze przeinstalować flash player.
Jeśli jednak filmy też nie działają to możesz iść według poniższego:
1) Odinstaluj Wszystkie, ale to Wszystkie kodeki wraz z pozostałościami (ffdshow itp.) oraz odtwarzacze (Oprócz WMP). Dla pewności winampa też bym pojechał
2) Usuń flash player, Plugin + ActiveX
3) Zrestartuj Kompa (Musi pousuwać pozostałości w rejestrze)
4) Zainstaluj flash player (możliwe że on takie jazdy robi)
5) Zainstaluj sobie Zbiór kodeków. Ja zawsze ludziom i sobie instaluje K-Lite (Jest naprawdę ok - wszystko ma co potrzeba)
Pakiet K-Lite Codec Pack to zbiór kodeków VFW/ACM, filtrów DirectShow (m.in. LAV i ffdshow) i wielu innych narzędzi umo…
6) Ściągnij sobie co chodzi o odtwarzacze: BestPlayer i VLC jak Andrzej.P napisał i zainstaluj.
7) Zrestartuj Kompa
8 ) Zobacz czy pomogło :wink:
9) Jak nie pomogło i jest to samo to bym sprawdził sterowniki do karty dźwiękowej\wtyczki w przeglądarkach czy nie są ublokowane przez antywirusa :evil: (Może go wyłącz na chwilę).
Kartę dźwiękową bym ustawił jednak jako domyślnie... :diabelski_usmiech
crowl, Zabieram się do działania.
Nie chodzi o to, że filmy nie działają, po prostu w niektórych nie ma dźwięku, ale obraz jest :roll:
Pozdrawiam i Szerokości!
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Pozdrawiam i Szerokości!
Wejdź w ustawienia przeglądarki -> Z menu wejdź w Ustawienia -> Pokaż ustawienia zaawansowane -> Na samym dole masz sekcję system. Sprawdź czy masz 'tick' przy Użyj akceleracji sprzętowej... oraz 'zresetuj oryginalne ustawienia przeglądarki'. Jak to nie pomoże to bym wywalił Chrome w całości łącznie z głównym katalogiem w Program Files i w "Tempach" (Users\DataApps -> trzeba by w google doczytać ścieżkę) i jeszcze raz spróbował zainstalować najnowszą wersję ze strony.
Prawy klawisz na ikonie głośnika w traju, mikser głośności i zobacz, czy nie masz którejś aplikacji wyciszonej.
Przykładowo: http://zapodaj.net/9d8dccc9fb172.jpg.html
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Andrzej.P, Własnie o to chodzi, że w tym mikserze, na tym filmiku na którym nie ma dźwięku, pasek który pokazuje dźwięk, go w ogóle nie ma.
Tak jakby go w filmiku nie było w ogóle, w innych filmikach w których dźwięk jest pojawia się normalnie zielony pasek.
Tutaj jest grubsza sprawa, niż ustawienia głośności,
Bo wszystko co mi z podstawa IT wiadomo zrobiłem.
Przeinstaluję od nowa chroma tak jak pisze crowl, może to coś da :|
Pozdrawiam i Szerokości!
Andrzej.P, Własnie o to chodzi, że w tym mikserze, na tym filmiku na którym nie ma dźwięku, pasek który pokazuje dźwięk, go w ogóle nie ma.
Tak jakby go w filmiku nie było w ogóle, w innych filmikach w których dźwięk jest pojawia się normalnie zielony pasek.
Tutaj jest grubsza sprawa, niż ustawienia głośności,
Bo wszystko co mi z podstawa IT wiadomo zrobiłem.
Przeinstaluję od nowa chroma tak jak pisze crowl, może to coś da :|
zielony też jestem ale może to coś ze sterownikami ?
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
A ja zapytam z innej beczki. jak długo już masz zainstalowany W7??
Może się okazać że w systemie jest taki śmietnik że żonglowanie kodekami i allplayerami nic nie da.
Ja bym zrobił tak.
Wywalić wszystko co tylko masz odnośnie kodeków.
Powywalać wszystkie allplayery.
CCleaner czyści z automatu i naprawia wiele błędów w rejestrze.
Potem jeszcze ręczne czyszczenie dysku z pozostałości po kodekach i w rejestrze.
Zainstalował bym VLC bez żadnych kodeków ( część ma w sobie wbudowane ) i sprawdz czy jest lepiej.
Jest jeszcze wiele innych metod ale ta jest w miarę najszybsza i najbardziej uniwersalna.
[ Dodano: Czw 24 Kwi, 14 15:42 ]
jest jeszcze jedna opcja na sprawdzenie jak poważny masz problem z dźwiękiem w systemie.
Zakładasz nowy profil w W7 i bez żadnych kobinacji wrzucasz tylko VLC i test.
Jak jest dobrze to znaczy że śmietnik jest i prawdopodobnie z profilem użytkownika jest coś nie tak.
Dobra Panowie, nadal
Dziękuje za chęć pomocy wszystkim razem i każdemu z osobna.
Pewnie zakończy się na dokupieniu dysku SSD i postawieniu na nim Windowsa...
Pozdrawiam i Szerokości!
Próbowałem... ale skoro IE wygrywa z Chrome... :thank:
Ja nie szukam nie wiadomo jakiej pojemności, spokojnie starczy mi 60GB żeby postawić Windowsa i kilka programów do obróbki foto/video a ten dysk który mam zostanie do przechowywania danych :wink:
[ Dodano: Czw 24 Kwi, 14 17:41 ]
Zamieszczone przez jerry3m
Z drugiej strony fajnie jak system wstaje w 7 sekund
I głównie to mnie kusi :diabelski_usmiech
Pozdrawiam i Szerokości!
Z chęcią postawiłbym od nowa windowsa, ale mam zrobioną jedną partycję... i wszystko ląduje na dysku C (tak, wiem, że to źle) a mam sporo ważnych plików.
a dlaczego sobie nie zrobisz dodatkowej ?np. EaseUS Partition Master Free Edition nawet ja dałem radę go obsłużyć :szeroki_usmiech
EaseUS Partition Master Free Edition nawet ja dałem radę go obsłużyć :szeroki_usmiech
Acronis Disk Director też dałbyś radę program stary, ciągle rozwijany, sprawdzony i używany od lat (przynajmniej u mnie w domu) a fakt, że nie jest darmowy to żaden problem :twisted:
Komentarz